Individuelt tilpassede ørepropper til barn

Share

26/05/2004:

Hej!
Vores søn på 4 år har haft dræn i 1 år og det ene har nu været tilstoppet i ca. 2 mdr. I løbet af de 2 mdr. har han haft mellemørebetændelse en gang, som desværre ikke blev slået ned af den almindelige penicillin, så han måtte have Zitromax bagefter, som heldigvis hjalp. Han skal have nye dræn d.1/6.
Han skulle gerne kunne bade til sommer, og til vinter ville jeg gerne have ham til svømmeundervisning i svømmehallen. Jeg ved, der er delte meninger om vand i ørerne til dræn-børn, hvad mener I?
Jeg har en veninde fra Finland med en søn med samme problem, der lavede ørelægen et par personligt tilpassede plasticørepropper til drengen. Kan det lade sig gøre i Danmark? Er det overhovedet en god ide´?
Med venlig hilsen

Jane Hjorth

Kære Jane Hjorth.

Tak for dit spørgsmål til brevkassen på hoerelse.info
Det burde kunne lade sig gøre at få lavet særligt tilpassede ørepropper til dit barn. For eksempel hos en privat forhandler af høreapparater. Propperne modvirker at der kommer vand ind i øregangen på et badende (soppende) barn. Selv om I får lavet specielle propper, er det ikke en garanti for, at der ikke kan komme vand ind i øregangen, hvis Jeres søn får hovedet under vand.

Det bedste for barnets ører er, at barnet ikke kommer i vandet. Men det er naturligvis Jeres valg som forældre. Som vores lægefaglige ekspert udtrykker det, vil det være et valg mellem et barn, der måske skriger om natten og et barn, der ikke kan deltage i de daglige aktiviteter.

Vi håber I kan bruge svaret til noget. Ellers er I meget velkomne til at skrive til os igen.

Med venlig hilsen
hoerelse.info