december 27, 2011

Indere til kamp mod høreproblemer

Share

Alt for mange indbyggere i verdens næstmest folkerige nation har store problemer med hørelsen. Det indiske sundhedsministerium har iværksat en kampagne med fokus på høretab. Målet er at blive bedre til at forebygge og behandle.

Mindst hver 12. af indiens 1,1 milliard indbyggere lider af høreproblemer, og nu er problemet kommet i politikernes søgelys. Sundhedsministeriets kampagne, der blev sat i gang tidligere i år, lægger fokus på forebyggelse, tidlig diagnosticering og – ikke mindst – forebyggelse af øreinfektioner og andre sygdomme, der kan medføre nedsat hørelse.

Kampagnen kører i 25 distrikter i 12 indiske stater.

Målet er at have en øre-næse-halsspecialist, en audiolog og to læger med almen baggrund tilknyttet hvert offentligt og privat hospital i de 25 distrikter. Hvert hospital skal åbne en øre-næse-halsafdeling.

Ifølge eksperter, kan halvdelen af alle tilfælde af høretab forebygges ved hurtig indgriben. Et af målene er at kunne opdage høretab tidligt og nedbringe den nuværende hyppighed på 6,3 procent i den indiske befolkning, der lider af fremadskridende eller akut høretab.

De mest udbredte former for høretab i Indien skyldes perforeret trommehinde (fx efter mellemørebetændelse) ogaldersbetinget hørenedsættelse.

Kilde: www.hear-it.org