februar 18, 2014

Hvorfor lytter unge til meget høj musik?

Share

Unge får glæde og energi fra at lytte til høj musik, viser en undersøgelse.

Danske forskere har undersøgt , hvorfor unge mennesker lytter til høj musik. Undersøgelsen foretaget af forskerne viste flere grunde til at lytte til høj musik. Blandt dem blev de 10%, der lyttede til mest musik og på de højeste niveauer, identificeret som en risikogruppe. De tre mest populære grunde blandt risikogruppen var: Jeg kan føle/nyde musik bedre, når det er højt, jeg kan miste mig selv i høj musik ??og jeg får energi ved at lytte til høj musik .

De adspurgte svarede, at information om potentielle risici for hørelse ved brug af MP3 fortrinsvis blev modtaget via tv og reklamer eller fra sygeplejersker og læger.

Risikogruppe

Undersøgelsen undersøgte mere end 1.800 danske teenageres vaner og holdninger til MP3-afspilning . Undersøgelsen var baseret på et spørgeskema, hvor de unge mennesker rapporterede lydeksponering, lytteadfærd og de hvilke medier de foretrak til modtagelse af profylaktisk oplysninger.

Adskillige undersøgelser har vist , at ved at lytte til MP3-afspillere for længe og ved for høj lydstyrke kan skade hørelsen og resultere i tinnitus og / eller høretab.

Bag undersøgelsen står M. Reiness, Carsten Daugaard og Per Nielsen

Kilde: www.hear-it.org