juni 22, 2016

Husk ørepropperne til din næste koncert

Share

Med sommerens mange koncerter og festivaller lige om hjørnet, er resultaterne fra en ny undersøgelse værd at huske på. Undersøgelsen, der blev foretaget under en koncert i Amsterdam, viste at brugen af ​​ørepropper, når man er eksponeret for høje støjniveauer, effektivt forhindrer et midlertidigt høretab.

100 dB lydtrykniveau

Undersøgelsen blev foretaget af forskere fra University Medical Center Utrecht i Holland. De udvalgte 51 tilfældige personer, der alle deltog i en udendørs musikfestival i Amsterdam, hvor de i 4,5 time enten brugte ørepropper eller ikke brugte ørepropper. Lydtryksniveauet under festivalen var 100 dB - et støjniveau, hvor der efter 15 minutter er en betydelig bekymring for høreskader. 
42% af de personer, der ikke brugte ørepropper oplevede et midlertidigt høretab umiddelbart efter den høje støjbelastning. Blandt dem, der brugte ørepropper var procentdelen kun 8%.

 

- Ørepropper er effektive i forebyggelsen af ​​midlertidigt høretab under høj musik. Derfor bør anvendelsen af ​​ørepropper aktivt fremmes og tilskyndes til at undgå støj-induceret høretab, udtaler undersøgelsen forfattere.

 

Fakta: 

Om undersøgelsen

Deltagere i undersøgelsen blev rekrutteret via sociale medier. De tog en baseline høreprøve før koncerten og blev testet igen umiddelbart efter koncerten for at afsløre et eventuel midlertidigt tab af hørelse.