februar 28, 2012

Høretab øger risikoen for faldulykker

Share

Høretab øger risikoen for faldulykker

Hvis du har høretab, har du tre gange højere risiko for at falde end hvis du har normal hørelse. Det viser ny amerikansk undersøgelse.

 

Risikoen for at komme ud for en faldulykke stiger med 300 procent, så snart man har et mindre høretab.

De nye tal stammer fra en undersøgelse fra John Hopkins Universitet i Baltimore, der i sidste uge viste, at kun hver syvende amerikaner over 50 år med høretab bruger høreapparat.

Undersøgelsen baserer sig på tal fra flere tusinde amerikanere, der er blevet undersøgt siden 1971.

Ifølge undersøgelsen stiger risikoen for at falde eksponentielt i takt med høretabets størrelse.

Personer med et høretab på 25 dB (klassificeret som et mindre høretab) havde næsten tre gange så høj risiko for at komme ud for en fald ulykke.

Med et høretab på yderligere 10 dB blev risikoen næsten fordoblet, og med yderligere 20 dB, blev risikoen tredoblet igen.

Tallene holdt stik, selv om forskerne kompenserede for andre faktorer såsom alder, køn kredsløb og andre faktorer, der kunne påvirke balancen.

Forskerne forklarer selv udviklingen ved, at høretab påvirker vores opfattelse af omgivelserne – og at det kan øge risikoen for at snuble over noget eller at miste balancen.

”Balance og stabilitet er noget, som vi tager for givet, men det kræver en del mental energi,” siger Doktor Frank Lin, der er hovedforfatteren bag undersøgelsen.

”Hvis høretabet medfører mental træthed, er der ganske enkelt færre ressourcer tilovers til at sikre at vi kan holde balancen,” siger han.

Kilde: www.dailymail.co.uk, 28/02/2012