Høretab og otosklerose

Share

27/10/2003:
Hej
Jeg er en kvinde på 37 år, som for knap et år siden pludselig oplevede nedsat hørelse på højre øre. Det startede godt en uge før jeg fødte min lille datter - og jeg regnede egentlig med at det nok ville forsvinde efterhånden. Jeg har konstant øresusen og meget svag hyletone i øret. Jeg har været ved en ørelæge, som fortalte mig at jeg har nedsat hørelse, men han mener det er arveligt betinget, og at det kun vil blive værre. Pt mener han ikke mit høretab kan afhjælpes ved høreapparat, men som han sagde: "bare rolig, det skal nok blive så slemt at du kan få høreapparat. Men på et tidspunkt mister du hørelsen helt - han sagde også at jeg havde høretab på begge ører". En meget deprimerende oplevelse.

Da jeg arbejder indenfor branchen (salgschef i et firma som leverer trådforbindelser til høreapparater), er jeg naturligvis meget opmærksom på mit begyndende problem. Nu har jeg så læst noget om "otosklerose" - som tilsyneladende ofte opstår under graviditet eller i forbindelse med fødsel. Denne "lidelse" kan vist afhjælpes ved operation.

Mit spørgsmål er så: hvad gør jeg for at finde ud af om jeg evt. kunne have otosklerose? Har i et godt råd til hvordan jeg skal forholde mig?

På forhånd tusinde tak for hjælpen.
Med venlig hilsen

Annette Dodt

Kære Annette Dodt.

Mange tak for dit spørgsmål til brevkassen på hoerelse.info.

Dine oplysninger tyder ikke på, at du harotosklerose. Et pludseligt opstået høretab skyldes ofte problemer idet indre øre og kan være et resultat af en spasme i et blodkar eller en lille blodprop i en af de fine små arterier i det indre øre.
Vi mener det vil være en god ide for dig at bede om at få udleveret dit audiogram fra høreprøven og bede din ørelæge forklare dig, hvordan det skal tolkes.

Vi håber at du er tilfreds med svaret. Ellers er du meget velkommen til at kontakte os igen.

Med venlig hilsen
hoerelse.info