februar 18, 2014

Høretab kan også være forbundet med fedme hos kvinder

Share

Forskere har opdaget, at kvinder med et højere body mass index (BMI) og et større taljemål er i større risiko for at få høretab.

Undersøgelsen viset, at kvinder med et body mass index (BMI) på 30 til 34 har en 17 % højere relativ risiko for høretab og med et BMI på 40 eller mere stiger denne risiko til 25% højere i forhold til dem med et BMI på mindre end 25.

Desuden fandt forskerne også, at for kvinder med et taljemål på 80 til 88cm, var den relative risiko for høretab 11 % højere, og med et taljemål , der var endnu større var risikoen 27% højere sammenlignet med kvinder med en taljemål på mindre end 71 cm.

"Vi tror ofte af høretab er en uundgåelig del og kommer med alderen, men disse resultater giver belæg for, at potentielt modificerbare risikofaktorer , såsom at opretholde en sund vægt og være fysisk aktiv kan bidrage til forebyggelse af høretab eller forsinke dens progression," sagde Sharon Curhan, ledende forfatter af papiret og forsker i Channing Division of Network Medicine ved Brigham and Women 's Hospital ( BWH ) i USA.

Fysisk aktivitet sænker risikoen

Hvad der kan være mere interessant er det faktum, at øget fysisk aktivitet, ifølge undersøgelsen, syntes at sænke risikoen for høretab.

Kvinder, der var meget fysisk aktive havde en 17% lavere risiko for høretab sammenlignet med kvinder, der ikke var fysisk aktive. Gåture, som var den mest almindelige form for fysisk aktivitet rapporteret blandt disse kvinder, var forbundet med lavere risiko. Hvis gåturene varede 2 timer eller mere pr uge var det forbundet med en 15% lavere risiko for høretab, sammenlignet med at gå mindre end en time om ugen.

Høretab er stadig en naturlig del af aldring , men undersøgelsen viste, at en sund kost og fysisk aktivitet kan nedsætte risikoen for høretab.

Næsten 70.000 kvinder deltog

Forskerne anvendte data fra 68.421 kvinder i "Nurses 'Health Study II" , der blev fulgt fra 1989 til 2009 . Forskerne analyserede oplysninger om BMI, taljemål , fysisk aktivitet og selvrapporterede høretab.

Resultaterne blev offentliggjort i The American Journal of Medicine.

Kilde: www.hear-it.org