december 23, 2011

Høretab en belastning for parforholdet

Share

Høretab en belastning for parforholdet

Personlige og sociale relationer bliver ramt forskelligt af høretab. Par med høreproblemer bliver ramt hårdest, men også forhold til venner, familie og kolleger bliver påvirket.

En amerikansk internetundersøgelse med 2576 deltagere viser, athøreproblemer ofte trækker store veksler på et parforhold.

Ifølge undersøgelsen, blev 54 procent af de adspurgte frustrerede over at skulle kommunikere med personer, der tilsyneladende ikke er opmærksomme - på grund af høreproblemer.
Hele 32 procent svarede, at de blev irriterede i sådanne situationer og 18 procent følte, at den, de forsøgte at kommunikere med, ignorerede dem.

”Det er meget vigtigt for mennesker i parforhold at være i kontakt med hinanden, både verbalt og følelsesmæssigt. Hvis man ikke føler sig hørt – i overført eller bogstavelig forstand – kan man føle sig isoleret eller deprimeret,” siger Dr. John Gray, der er forfatteren bag den succesfulde bog ’Mænd er fra Mars – kvinder fra Venus’, der udkom i 1990’erne.

”Den gode nyhed er, at høretab kan afhjælpes og at parforholdet ikke behøver komme i farezonen,” fortsætter han.

Næsten halvdelen deltagerne i undersøgelsen, der havde høreproblemer, havde ikke fået gjort noget ved dem. Og kun hver femte var klar over, hvor mange forskellige muligheder der er for at kompensere for ethøretab.

Kilde: www.hear-it.org