december 22, 2011

Høreskader i videoarkader

Share

Unge, der spiller videospil i spillehaller, risikerer at ødelægge hørelsen. Det viser en amerikansk undersøgelse.

Undersøgelsen er gennemført af studerende ved universitetet i den amerikanske stat Maine. De målte støjniveauet i fire forskellige spillehaller og fandt så kraftigelydtryk, at det ville kunne påvirkehørelsen midlertidigt efter bare 30 sekunder.
Længere tids ophold i spillehallerne ville kunne betyde permanentehøreskader ellertinnitus.

De studerende undersøgte lokale børn i alderen 11 - 15 år og hvor megen tid de brugte i spillehallerne. 77 procent af børnene var der i gennemsnit en time om ugen.

I en af arkaderne målte de studerende et lydtryk på helt op til 114 dB når det var højest og et gennemsnitligt lydtryk på 93 dB. I en anden lå det gennemsnitlige niveau på mellem 69 og 119 dB. I de to andre spillearkader var lyden mere moderat.

Udsætter man sig kontinuerligt for et støjniveau på 85 dB, vil det medføre en høreskade. Ved 115 dB er støjen otte gange kraftigere og kan medføre en høreskade på bare 30 sekunder.

De mest larmende videospil var racerspil, skyde- og kampspil. Her blev nogle af de voldsomste lyde forstærket uafbrudt – også selv om der ikke var nogen, der spillede spillene.

Det er ikke kun kunderne i videoarkaderne, der bringer deres egen hørelse i fare. De ansatte, der færdes blandt spillemaskinerne i meget længere tid, har stor risiko for at ødelægge hørelsen, hvis de ikke benytter sig afhøreværn.

Kilde: www.hear-it.org