december 29, 2011

Høreskader efter lægebesøg

Share

En opgørelse fra Patientforeningen viser, at mindst fire danskere har fået høreskader - enten i form aftinnitus eller nedsat hørelse - efter besøg hos ørelægen for at få undersøgt hørelsen.
Skaderne er opstået i forbindelse med høreprøver, hvor patienterne er blevet udsat for en hyletone på 120dB i op til tre sekunder.
Efter lægernes egne erfaringer er helt unødvendigt at bruge så kraftige lyde, men alligevel findes der ingen retningslinjer for, hvor høje lyde der må bruges ved høreprøver.
Patientforsikringen vil nu undersøge, om de danske ørelæger gør noget galt, når de undersøger deres patienter. Jens Krogh Christoffersen, der er konsulent i Patientforsikringen, siger til Dagens Medicin at antallet af patienter, der er kommet til skade, kan være langt større: "Selv om der kun har været fire sager, kom der to lige efter hinanden sidste år. Og jeg vil tro, at der er mange patienter, som går rundt med skader uden at vide det. De tror bare det er deres sygdom, der har gjort skade på deres hørelse," siger han

Kilde: Dagens Medicin