Høreapparattyper

Share
  • Bag-øret-apparater
 

Selve apparatet hænger som en krog bagved øret. Høreapparatet er forbundet med en plastikslange til en individuelt tilpasset øreprop i øret.
Der findes mange typer bag-øret-apparater. F.eks. meget kraftige, der kan afhjælpe svære høretab, apparater med fjernbetjening til at skifte mellem forskellige lyttesituationer, apparater med retningsbestemte mikrofoner, der gør det nemmere at undertrykke baggrundsstøj i visse situationer. Bag-øret-apparater kan som regel fås i mange forskellige farver.

  • I-øret-apparater
 

Til forskel fra bag-øret-apparater er al elektronikken bygget ind i en individuelt tilpasset skal, som man har i øret. Apparatet laves efter aftryk af øregangen og kan derfor variere i størrelse. Hvis der er plads, kan apparaterne have indbygget telespole.

  • Helt-inde-i-øret-apparater (CIC)
 

CIC-apparatet er det mindste og mest diskrete høreapparat og er placeret helt inde i øregangen. Disse apparater er ikke velegnede til meget svære høretab, og der er ikke plads til telespole. Både apparater og batterier er meget små og kan derfor som hovedregel ikke anbefales til mennesker med dårligt syn eller nedsat motorik.

  • Lommeapparater
 

Lommeapparater anvendes først og fremmest når der er motoriske vanskeligheder ved at betjene nogle af de andre typer. Forstærkeren og batteriet er i en kasse, som brugeren kan have i lommen, i bæltet eller om halsen. Fra forstærkeren går der en lille ledning op til en højttaler, der er sat til øreproppen.

Vil du vide mere om de forskellige typer høreapparater, er det en god ide at besøge høreapparatproducenternes hjemmesider.