december 22, 2011

Høreapparater gør en forskel

Share

Høreapparater gør en forskel

Høreapparater giver en bedre livskvalitet. Det svarer 85 procent af deltagerne i en international undersøgelse, hvor også hoerelse.infos læsere har haft mulighed for at være med.

Den nye undersøgelse er gennemført af Hear-It – en sammenslutning af brugerforeninger og producenter fra Europa og USA, der blandt andet har spurgt deltagerne til tilfredshed og livskvalitet. Og der er overvældende stor tilfredshed medhøreapparaterne blandt deltagerne.

85 procent svarede ’ja’ til spørgsmålet om, hvorvidt høreapparater havde gjort en positiv forskel i deres liv; og hele 94 procent ville anbefale andre medhøretab at anskaffe sig et høreapparat.
Om det drejer sig om større eller mindre høretab, har ifølge undersøgelsen ikke betydning for graden af tilfredshed.

Hear-Its generalsekretær, danske Kim Ruberg, siger i en pressemeddelelse, at der har været udbredte fordomme og stigmatisering af det at få et høreapparat.
”En af misforståelserne er, at de ikke virker. Her er en dokumentation af, at de klart hjælper,” siger han.

”Høretab er en af de mest alvorlige funktionsnedsættelser i forhold til sociale og private forhold for både den ramte og omgivelserne. Denne undersøgelse viser, at det nytter noget at behandle et høretab, og jeg vil opfordre alle med høreproblemer til at få gjort noget ved det,” siger han.

Undersøgelsen, der netop er afsluttet, er gennemført på nettet via hjemmesiden www.hear-it.org og har kunnet gennemføres på både engelsk, tysk, fransk og spansk.

500 deltagere fra forskellige lande har deltaget.