oktober 31, 2013

Høreapparater er et vækstmarked

Share

Høreapparater er et vækstmarked

Antallet af personer med høreproblemer vokser som aldrig før. Markedsanalytikere spår en massiv vækst indenfor høreapparater.

 

Det er ikke længere nogen nyhed, at iPod-generationen, der er vokset op med fuldt knald på mp3-afspilleren, mister hørelsen i en tidligere alder end generationerne før den.

Men hvor det andre steder er årsag til bekymring, kan producenterne af høretekniske hjælpemidler se frem til kronede dage.

Det anslår den amerikanske markeds- og investeringsanalytiker Ingeborg Oie, der forventer et boom i markedet for høreapparater over de næste 10 - 20 år.

I USA har det betydet, at der er startet nye firmaer, der producerer og sælger høreapparater på en anden måde end de etablerede høreapparatproducenter.

De nye firmaer markedsfører høreapparaterne som accessories på linje med briller eller solbriller - i stedet for som medicinsk udstyr eller tekniske hjælpemidler.

På den måde forsøger de at appellere til de millioner af hovedtelefonbrugere, der får brug for høreapparater i løbet af de kommende to årtier.

Og det er ikke den eneste forskel. De nye spillere på markedet sælger de mindre avancerede apparater til en brøkdel af prisen for et almindeligt høreapparat.

Markedet for høreapparater alene i USA blev sidste år vurderet til seks milliarder dollars (godt 35 millarder kroner). Det forventes at stige til otte milliarder dollars (47 milliarder kroner) i 2018.

Kilde: cnbc.com, 21/08/2012