december 29, 2011

To høreapparater bedre end et

Share

Personer med høreproblemer, der bruger høreapparater på begge ører, har bedre muligheder for at følge med i samtaler. Ofte får de også bedre lydkvalitet end de, der kun bruger høreapparat på det ene øre. Det viser en undersøgelse foretaget ved Karolinska Instituttet i Sverige.

Instituttet har undersøgt 190 høreapparatbrugere i alderen fra 18 til 95 år, der alle havde fået brugt to apparater i et stykke tid. Mere end 60% mente at de hørte bedre med to høreapparater end med ét, en tredjedel mente at de to apparater gav en bedre stereoeffekt - og 20% mente at to apparater gjorde det nemmere for dem at vurdere, hvor lyden kom fra.

Udfra kliniske tests fandt forskerne ud af, at ved brug af ét høreapparat, blev evnen til at forstå tale forbedret med 13%. Med to høreapparater var forbedringen på 18%.

Deltagerne i undersøgelsen gav forskellige forklaringer på, hvorfor de ikke altid brugte begge apparater; i nogle tilfælde var den højere baggrundsstøj et problem, andre gange var hørelsen på det ene øre så dårlig, at det ikke føltes som om høreapparatet gjorde nogen forskel.

Kilde: www.hear-it.org