december 23, 2011

Høreapparat-udgifter ribber kommuner

Share

Tilskud til høreapparater koster kommunerne dyrt, for vil man springe over køen i det offentlige, kan man nemlig få et høreapparat stort set gratis på de private klinikker. Kommunen betaler næsten hele regningen, og det koster dem mange millioner.

De fleste kommuner har haft en øget udgift på området siden 2007, hvor de overtog opgaven fra amterne. For eksempel har Varde Kommune i år udbetalt tilskud for det samme beløb, som den brugte hele sidste år, nemlig 2,5 millioner kroner. I Haderslev Kommune er udgiften steget med 50 procent til over fire millioner kroner sammenlignet med perioden før, da det økonomiske ansvar hørte under amtet.

Fra flere sider hedder det, at årsagen blandt andet skal findes i deprivate høreklinikkers heftige reklameindsats i den senere tid.

”Vi oplever, at der bliver annonceret nu fra de private klinikker. I forlængelse af det, har vi et større antal henvendelser påhøreapparater,” siger kontorchef for sociale ydelser i Esbjerg Kommune, Katrine Hansen, til dr.dk/esbjerg.

Høreforeningens lokalformand i Aabenraa, Elsebeth Hansen, tror at branchen griber muligheden for at tjene ekstra penge:

”Jeg tror, det bliver udnyttet. Jeg tror også, at der er nogle, som ikke har behov for et høreapparat, der får det,” siger hun.

Det offentlige tilskud er på kr. 5.830 kroner pr. høreapparat fra 1. januar 2008. Afhængig af modellen gør det et høreapparat næsten gratis.

Kilde: www.dr.dk