december 27, 2011

Høreapparat mod tinnitus

Share

Høreapparater kan være en stor hjælp for de millioner af mennesker, der lider af tinnitus. Opdagelsen er nærmest sket ved et tilfælde i Sønderjylland.

Et såkaldt åbenthøreapparat kan maskere de ubehagelige hyle- og ringelyde. Indtil videre har 150 tinnituspatienter prøvet apparatet, og det har hjulpet på 95 procent af dem.

”Det, at høreapparater kan hjælpe på tinnitus er ikke noget nyt. Men indtil nu, har problemet været, at høreapparaterne, når de er blevet tilpasset, har skullet have enøreprop, der slutter tæt. Det vil sige, at øret har været helt lukket, og patienten har haft en fornemmelse af en hul genlyd, der har forstærket tyggelyde fra kæberne, og til tider også selve tinnitusen. Med en ny type høreapparater er høreapparaterne så tynde, at den følelse forsvinder, samtidig med at omgivende lyde får lov til at slippe ind i øret,” forklarer Preben Skellgaard fra Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Sønderjylland til Berlingske Tidende.

Der er nu en større undersøgelse på vej, der skal undersøge forskellige typer åbne høreapparater.

Hvert år rammes millioner af mennesker verden over af tinnitus. En amerikansk undersøgelse anslår, at mellem 40 og 50 millioner amerikanere lider af varierende grader af tinnitus.

Tinnitus har stor indflydelse på livskvaliteten. Gennembruddet i Sønderjylland bringer nyt håb om lindring til patienter over hele verden.

Kilde: www.hear-it.org