december 22, 2011

Høreapparat i Chaplinfilm

Share

En kvinde med et høreapparat i en Chaplin-film, har sat gang i teorier om tidsrejsende med mobiltelefoner på internettet.

Den irske filmskaber George Clarke fik sig noget af en overraskelse, da han studerede filmen ”The Circus” af Charles Chaplin.

Filmen er fra 1928, men ikke desto mindre kan man på en optagelse se en ældre kvinde gå gennem billedet, mens hun tydeligt taler ned i noget, der til forveksling ligner en moderne mobiltelefon. Klippet stammer ikke fra selve filmen, men fra optagelser, der blev lavet i forbindelse med filmens premiere.

Clarke lagde klippet ud på YouTube for nogle dage siden, og med lynets hast begyndte teorier om, at den ældre kvinde skulle være en mystisk tidsrejsende (!) at brede sig på Internettet.

Videoen er blevet vist mere end tre millioner gange – og det ser grangiveligt ud, som om kvinden taler i en mobiltelefon.

Den mest sandsynlige forklaring er dog, at kvinden bruger en typehøreapparat, som skulle holdes op til øret på samme måde som en mobiltelefon. Denne type apparat blev patenteret i 1924 – fire år før filmen blev optaget.

Se klippet her:

Kilde: www.i4u.com, 30/10/2010