december 27, 2011

Høreapparat drevet af solen

Share

Teknikere fra Botswana har udviklet det første soldrevne høreapparat. Apparatet er udviklet for at sætte fokus på behandling af høreproblemer i fattige dele af verden.

Lavpris-høreapparater og gratis brugte apparater er tilgængelige for mennesker med nedsat hørelse i de fleste udviklingslande. Alligevel er der mange, som ikke får glæde af disse tilbud, fordi de er svære at finde – og fordi batterierne er dyre.

Det soldrevne høreapparat er en simpel løsning på problemet. Det er udstyret med genopladelige knap-cellebatterier, som brugeren placerer i den soldrevne batterioplader, når strømmen ”er gået”.

Det er for dyrt at bruge høreapparater med almindelige batterier i Afrika, fordi priserne på batterier og eftersyn af høreapparater er skyhøje. Ved brug af soldrevne apparater kan prisen reduceres med hele 86 procent, og dermed bliver behandlingsmuligheden og –tilgængeligheden i ulandene med ét kraftigt forøget.

Det anslås, at høreproblemer berører mere end 500 millioner mennesker på verdensplan. I udviklingslande er hørenedsættelse skønsmæssigt dobbelt så udbredt som i I-landene. På kontinenter som Afrika er høreproblemer særligt ødelæggende og kan føre til isolation og udelukkelse fra uddannelse og arbejde.

Kilde: www.hear-it.org