december 06, 2011

hoerelse.info på nettet

Share

20. november 2002

Dårlig eller nedsat hørelse er et fænomen, der af forskellige årsager rammer hver 10. dansker, ung som gammel, før eller siden. Men selv om problemet er så udbredt, er det ikke noget "man taler om" - det er noget man skammer sig over, for emnet er fyldt med fordomme - Hvis man hører dårligt, er man lidt tumpet, lidt sløv i betrækket, lidt komisk...
Al denne uvidenhed gør www.hoerelse.info op med. Det er den første dansksprogede internetportal nogensinde, der indeholder bred og saglig information om alt fra lydbølger til akustik, støj på arbejdspladsen, musik, tinnitus, høreværn, høretab og kommunikation.
Siden fortæller også om hvad man skal gøre, hvis man får problemer med at høre; hvilke muligheder man har, hvor man skal henvende sig, hvad man har krav på, om offentlige og private tilbud osv.
Derudover vil sangerinden Lotte Rømer, der selv har høreproblemer, skrive en række tankevækkende og provokerende kronikker til portalen, der vil være stedet for danskere, der vil vide mere om, hvad deres ører kan.
Siden henvender sig ikke kun til den halve million danskere, der har problemer med hørelsen, men også til deres to millioner pårørende. I alt er altså mindst halvdelen af landets befolkning potentielle brugere af siden.

Det er døvehøjskolen Castberggård, der sammen med den internationale portal hear-it.org står bag den nye side, der er renset for kommercielle interesser af enhver art.