juli 06, 2012

Hackere justerer på høreapparaterne

Share

Hackere justerer på høreapparaterne

Frustrerede høreapparatbrugere vil have mere kontrol over lyden.

 

Det tager lang tid og kræver mange besøg hos audiologiassistenten at få indstillet høreapparaterne så lyden passer og er tilfredsstillende i forskellige situationer med varierende typer af baggrundsstøj.

Det har fået teknologikyndige brugere til selv at gå i gang.

"Høreapparater bliver mere og mere interessante at hacke, men også at forbinde til alle mulige forskellige typer forbrugerelektronik," siger Helga Velroyen, der er softwareingeniør i München.

Hun fattede selv interesse for at hacke høreapparater, da hendes egen hørelse begyndte at blive dårligere for at par år siden.

For nogle år tilbage var gennemsnitsalderen for høreapparatbrugere på omkring 70 år. Det har betydet, at høreapparaterne er blevet designet til at være meget enkle at bruge for ikke at forvirre ældre, mindre elektronikkyndige brugere.

"Yngre mennesker er vokset op med computere og har smartphones. De vil have kontrol over deres udstyr og har ikke noget imod en mere avanceret brugerflade," siger Helga Velroyen.

Samtidig er høreapparaterne designet forskelligt, og tilbehøret kan ikke bruges til forskellige mærker høreapparater.

"Jeg vil have frihed til at vælge høreapparater og tilbehør udfra hvad jeg synes er den bedste kvalitet. Jeg vil ikke fanges i et helvede af kompatabilitetsafhængighed," siger hun.

Frustrerede hackere har fremstillet deres egne omformere, der kan koble høreapparaterne til bluetooth.

Andre har oprettet proformafirmaer, så de kan købe det samme udstyr som audiologerne bruger for at justere apparaterne.

I Edinburgh har ingeniøren Martin Ling sat sig for at producere et høreapparat, hvor alle dele og den software apparatet benytter, skal kunne justeres af enhver.

"Forestillingen om, at man ikke er kvalificeret til at justere sit eget høreapparat, som man har på i timevis dag ud og dag ind, er latterlig," siger han.

Kilde: bbc.co.uk 05/07/2012