juni 19, 2019

Grønlandske børn får ikke behandlet høretab

Share

Selv om høretab er mere udbredt blandt grønlandske børn end noget andet sted i verden, er det langt fra alle, der har adgang til behandling, operation og høreapparater. Det skriver det grønlandske medie, Sermitsiaq.AG

Grønlandske børn får ikke behandlet høretab

De mange ubehandlede høretab blandt grønlandske børn var et stort tema på en netop afholdt konference om høretab i Los Angeles, hvor blandt andre øre-næse-hals specialist Ramon G. Jensen fra Rigshospitalet fremlagde resultaterne af et nyt studie.

I studiet, som havde deltagelse af 1851 grønlandske skolebørn, svarede 13 procent af børnene, at de havde et høretab, der gjorde det svært at følge med i skolen.

Grønland er verdenskendt for en meget høj forekomst af børn høretab, men børnene og deres forældre får ikke den nødvendige hjælp. Det vil de nye undersøgelser forhåbentlig ændre på, siger Ramon G. Jensen.

- Håbet er, at det grønlandske sundhedsvæsen og politikere vil tage fat på dette problem, som er helt særligt for Grønland. Der findes behandlingsmuligheder for flere af øreproblemerne, men de tilbydes ikke aktuelt i Grønland, siger Ramon G. Jensen til det grønlanske medie, Sermitsiaq.AG

Resultaterne af de nye undersøgelser af grønlandske børn tages op på hjemmebane i Nuuk til oktober, når man afholder den sundhedsfaglige konference Nunamed.