Gør det usynlige synligt

Share

Gør det usynlige synligt

Guldsmed Anette Madsen og designer Margot Svenstrup har fået en rigtig god ide. De har udviklet en serie smykker, der kan sættes på høreapparater.
”Det skal være sjovt i stedet for flovt,” lyder devisen. Og salget går strygende.


Af Jakob Brodersen

Ideen til høresmykkerne opstod for et par år siden. Margot Svenstrup blev opmærksom på, at der nok ikke skulle gå så længe, inden hun selv fik brug for ethøreapparat. Hun havde gennem flere år designet smykker til sig selv og fået Anette Madsen til at føre dem ud i livet.
Da hun samtidig havde læst i et blad, at der i Danmark er mindst 80.000 kvindelige høreapparatbrugere, begyndte ideerne at gå i forbindelse med hinanden og folde sig ud.

Positiv respons

De første prototyper blev fremstillet, og en af Margots veninder, der brugte høreapparat, blev indkaldt som testperson.
”Smykket skulle jo helst ikke genere lyden – og faktisk fik vi den tilbagemelding, at det skærmede for vindstøj i blæsevejr,” fortæller Margot.
For at søge støtte til at markedsføre deres ide, besluttede Margot og Anette sig for at kontakte en række høreapparatproducenter. Det var kun nødvendigt med et enkelt opkald – så var ideen solgt, og et større høreapparatfirma stod klar til at sponsorere brochurerne for Høresmykker, som smykkeserien kom til at hedde.

Trendy

Til at begynde med, lavede Anette og Margot udelukkende smykker tili-øret apparater. Ideen er, at smykket, der er en øreklips, bliver sat fast på flippen og står dekorativt op langs øregangen. De fleste af smykkerne har motiver, der kan tilpasses, så de passer til det enkelte øres udseende.
På opfordring har de to kvinder også udviklet en smykkeserie, der kan sættes fast på slangen påbag-øret-apparater.
”Vi vil gerne gøre det trendy, og vi har da hørt replikken ’nu skal jeg da have mig et høreapparat’ i butikken nogle gange,” siger Margot og smiler. ”Det er ligesom med briller. Dem har man jo også gerne flere forskellige af, fordi de er dekorative.
”Og måske betyder det her også, at der er nogle af skuffeapparaterne, der kommer op igen,” tilføjer Anette

Yngre målgruppe

Det er typisk yngre kvinder, der køber høresmykkerne. For øjeblikket bliver der i gennemsnit solgt et par om dagen fra Anettes smykkeværksted.
”Jeg tror det handler om, at ældre kvinder ikke er så gode til at bruge penge på sig selv. De er mere påholdende,” siger Margot. ”Unge er mere vant til det. Til gengæld er der flere yngre, der har købt til deres mødre.”
Næste skridt er at udvikle en mere maskulin model til unge mænd. ”Men de er jo lidt større end Beckhams,” griner Anette, der dog nok mener at det skulle være muligt at lave et maskulint øresmykke.
”De eneste, der bliver rigtig svære, er de ældre mænd,” nikker de samstemmende.

Mest for sjov

”Vi gør det jo mest for sjov. Det er ikke fordi det skal være en forretning. Jeg synes, kvinder bliver meget mere spændende, når de går med smykker,” siger Margot. ”Og der er noget ved smykker op ad øret, der ’løfter’ ansigtet. Det klæder ældre kvinder. Vi sælger også høresmykkerne til folk, der ikke bruger høreapparater.”
”Ja, jeg har fået frygtelig travlt,” griner Anette.