december 27, 2011

Genet for høretab er fundet

Share

Genet for høretab er fundet

60 procent af alle mellem 70 og 80 år har høreproblemer, og det er helt normalt at hørelsen svigter med alderen. Nu har forskere fundet det gen, der relaterer sig til aldersbetinget høretab.

Det er tyske og belgiske forskere, der i fællesskab har undersøgt gen-sammensætningen blandt personer med normal hørelse og personer medhøretab i aldersgruppen 40 – 80 år. I undersøgelsen var de i stand til at identificere det gen, der gjorde forskellen. Genet, KCNQ4, er nøglen til, hvorfor vi mister noget af hørelsen med alderen.

”Mange mennesker anser høretab som en uundgåelig del af det at blive ældre; noget, som ikke kan forebygges,” siger Dr. Ralph Holm, der er forskningschef hos Royal National Institution for the Deaf (RNID). ”Men denne undersøgelse kommer med en vigtig brik til puslespillet ved at vise os et gen, der har med aldersbetinget hørenedsættelse at gøre. Det giver os et oprigtigt håb om, at vi kan finde behandlingsmetoder, og at mennesker i fremtiden ikke længere skal se frem til at miste hørelsen med alderen.”

Der var 1.309 deltagere i undersøgelsen. Deltagerne var delt op i to grupper. Den ene var frivillige testpersoner i alderen 40 – 80 år fra Flandern og Holland. Den anden gruppe bestod af mennesker i alderen 55 - 60 år fra en lille by nær Antwerpen i Belgien.

Kilde: www.hear-it.org