december 27, 2011

Generation høretab

Share

Også i Italien ser man med stor alvor på yngre menneskers voldsomme forbrug af høj musik i lang tid. Allerede om tre år, vil hver tredje italiener lide af høreproblemer, lyder forudsigelserne.

Medmindre der bliver gjort noget ved det stadigt stigende forbrug af Mp3-afspillere, iPods og andre former for personlige musikafspillere, vil antallet af indbyggere medhøretab fortsætte med at stige. I Italien regner eksperter med, at mere end en tredjedel af landets befolkning i år 2010 vil få høreproblemer– i forhold til de nuværende 12 procent.

Den dystre forudsigelse bliver fremsat af øre-næse-hals-specialisten Carlo Giordano fra Torinos Universitet. Han advarer direkte folk mod overdreven brug af transportable musikafspillere og de små i-øret-hovedtelefoner; ’earpods’.

”Konsekvenserne for ørerne er katastrofale, fordi ørerne aldrig er fri forstøjen,” siger han. Samtidig opfordrer han til at der bliver lavet strammere regler, der skal beskytte italienerne mod støj både i hjemmene og på arbejdspladsen.

Høreproblemer og deres følgeeffekter koster hvert år den italienske stat 20 millioner Euro (ca. 150 millioner kr.) og det tal er stigende. Om tre år vil antallet af italienere med høreproblemer overstige antallet af italienske pensionister.

Problemerne i Italien er på ingen måde enestående. Som vi kunne berette på hoerelse.info forleden, ser mansamme udvikling i USA – og i mange andre industrialiserede lande. Samlet set, regner nogle fremskrivningsmodeller med, at der i år 2015 vil være flere end en milliard mennesker med høreproblemer i de industrialiserede lande – altså om blot otte år. Udgiften til disse mennesker – alene i sundhedsvæsnerne – vil være op mod 60 milliarder Euro (ca. 450 milliarder kr.).

Kilde: www.hear-it.org