december 27, 2011

Fremtidens høreapparater på udstilling

Share

Fremtidens høreapparater på udstilling

For få dage siden åbnede udstillingen Hearwear i London. Her kan man se forskellige designeres bud på, hvordan fremtidens høreapparater kommer til at se ud – og hvad de kommer til at kunne.

Der vil være mulighed for at se en lang række forskellige modeller – lige fra top-designede, smarte høreapparater til apparater, der kan bruges af alle – også normalthørende – til at kontrollere lyden.

Udstillingen er blevet sat op i samarbejde mellem bl.a. Storbritanniens største velgørenhedsorganisation for døve, Royal National Institute for Deaf People (RNID) og designmagasinet Blueprint. Ideen er at overtale folk til at synes, at høreapparater kan være lige så tjekkede og smarte som briller.

Blandt de ideer man kan se på udstillingen, er der blandt andet en fjernbetjening, der kan blokere for irriterende lyde, et apparat der sætter folk i stand til at have en klar samtale i støjende omgivelser og høreapparater udformet som smykker eller modeacessories.

Et andet koncept, kaldet ’guldfisken’, kan afspille de sidste 10 sekunders lyd til den, der har apparatet på. Praktisk, hvis man for eksempel ikke har hørt et navn eller en adresse. Det er baseret på ideen om, at en guldfisk kun har 10 sekunders hukommelse.

Udstillingen Hearwear kan ses på Victoria and Albert Museum i London frem til 5. marts 2006. Der er gratis adgang.

Kilde: BBC News, 26/07/2005