december 23, 2011

Fremskridt i forskning med vitaminer

Share

Fremskridt i forskning med vitaminer

Amerikanske forskere har gjort store fremskridt i forskningen af vitaminer mod høretab. Efter succesfulde dyreforsøg er de nu klar til at teste præparat på mennesker.

Som tidligere omtalt på hoerelse.info, arbejder forskere ved University of Michigan i USA på at udvikle en særlig pille, der kan forebyggestøjskader. Pillen er en blanding af forskellige vitaminer og mineralet magnesium.

Tilskuddene har vist sig særdeles effektive ved forsøg på marsvin, hvor forskerne kunne konstatere at blandingen forebyggede ca. 80 procent af de støjrelateredehøretab.

I øjeblikket er kosttilskuddet ved at blive testet på mennesker. Det består af en kombination af A, C og E-vitamin plus magnesium, som gives i pilleform til deltagerne i undersøgelsen. Pillerne skal tages inden deltagerne frivilligt bliver udsat for højstøj.

”Forebyggelsen af støjrelaterede høretab er selve nøglen,” siger Dr. Glenn E. Green fra University of Michigan.

”Når vi ikke kan forebygge støjrelaterede høretab gennem screeningsprogrammer oghøreværn, er vi nødt til at finde en metode til at beskytte de mennesker, der bliver udsat for støj. Mit håb er at denne medicin vil være med til at give folk et bedre liv,” siger han.

Kilde: www.upi.com 11/11/2008