december 22, 2011

Franskmænd trygge ved høreapparater

Share

92 procent af alle franskmænd ville benytte sig af høreapparater, hvis de fik problemer med hørelsen. Det viser en ny undersøgelse.

Undersøgelsen er blevet gennemført af det franske analysebureau Ipsos i forbindelse med en national høredag tidligere på året.

Ud over at den afslørede en generelt positiv indstilling overforhøreapparater, viste undersøgelsen også, at det især er de tekniske og designmæssige landvindinger indenfor høreapparater, der begejstrer gallerne.

57 procent af de adspurgte mente at et høreapparat helt eller delvist ville kunne genskabe denhørelse de måtte have mistet. 60 procent var overbeviste om, at overgangen tilbage til et normalt liv med høreapparater ville gå forholdsvist hurtigt.

Den positive indstilling overfor høreapparater er tilsyneladende en del af en generel holdningsændring overforhøretab. I dag er 68 procent af den franske befolkning klar over, at høretab forekommer indenfor alle aldersgrupper og at høreapparater ikke kun er noget for ældre mennesker.

Samtidig er franskmændene bevidste om, at de selv har ansvaret for at passe på hørelsen. Flere end halvdelen mener at høretab fortrinsvis skyldes manglende omtanke og beskyttelse.

Dog afslører undersøgelsen en generationskløft i attituderne. Yngre er langt mere positivt indstillet end ældre. Især i aldersgruppen 60+ er der mistro til især pris og effekt af høreapparater. Blandt de ældre er der ligeledes en tendens til at antage, at de fleste høretab er arvelige.

Kilde: www.hear-it.org