december 23, 2011

Forsøg med implantat mod tinnitus

Share

Forsøg med implantat mod tinnitus

Amerikanske forskere har succes med at behandle tinnitus ved at indoperere et implantat med elektroder under hovedbunden.

Et lille implantat, der udsender elektriske impulser til hjernen, kan måske være fremtidens behandlingsform mod voldsom tinnitus.
I et pilotprojekt i Minnesota har forskere indopereret det lille implantat på otte forsøgspersoner, der alle led af tinnitus. Efter 12 uger, var tinnitusen blevet mindre generende for dem alle. For to af dem, blev tinnitusen mindre kraftig, og de resterende seks oplevede i kortere perioder, at den helt forsvandt.

For at sende de elektriske impulser, får implantatet strøm fra en stimulator på størrelse med et spil kort, som bliver indopereret i det øverste af brystkassen. De impulser, stimulatoren genererer, bliver gennem en tynd ledning under huden, ledt op til elektroderne, der er indopereret lige over den beskyttende membran, der ligger mellem kraniet og hjernen.

Ved hjælp af en trådløs fjernbetjening, kan man tænde og slukke for elektroderne og regulere dem i styrke.

Hvorfor den elektriske stimuli virker, er forskerne ikke helt klar over, og der er behov for langt mere forskning; men andre forsøg har vist, at lignende påvirkninger andre steder i hjernen kan fjerne symptomer på depression.

Der har været gjort mange forsøg på at behandle tinnitus i tidens løb, men der er ikke fundet nogen effektiv behandling, der virker for alle.

Kilde: www.dailymail.co.uk 18/12/2007