december 29, 2011

Forskere finder nøgle til høresansen

Share

Forskere ved Harvard Universitetet i USA har fundet et bestemt protein idet indre øre, som er afgørende for høresansen. Opdagelsen kan bane vej for en endnu bedre behandling af høretab og døvhed.

Forskerne har undersøgt hørelsen hos mus i et laboratorie og fundet et særligt protein på spidsen af de små hårceller i det indre øre, der opfanger vibrationerne fra lydbølger.

Opdagelsen af proteinet, som forskerne kalder TRPA1, kan muligvis være med til at forklare, hvordan hårcellerne omdanner lydbølgerne til elektriske impulser, som den menneskelige hjerne kan omdanne til fx forståelig tale. Uden det særlige protein er hårcellerne ude af stand til at opfange vibrationerne - og kan derfor heller ikke sende dem videre som elektriske impulser til hjernen.

"At identificere proteinet er at komme helt ind til roden af, hvordan det indre øre virker," siger en af forskerne, professor David Corey, til BBC News.

Forskerne håber, at opdagelsen på længere sigt vil føre til at man kan udvikle nye måder til behandling af døvhed og høretab.

Kilde: www.hear-it.org