december 07, 2011

Forsikringsselskaber skal dække høreapparater til børn

Share

En lov, der tvinger private forsikringsselskaber til at dække udgifterne til høreapparater til børn skaber røre i den amerikanske stat Tennessee.

Den nye lov, der er blevet gennemført i statens senat med 82 stemmer mod 12, fastslår, at private forskikringsselskaber skal dække udgifterne tilhøreapparater for børn op til 18 år med op til 1000 dollars hvert tredje år.

Forslaget er blevet gennemført på trods af omfattende protester fra en sammenslutning af private erhvervsdrivende, der har forsøgt at få politikerne til at tage afstand fra enhver form for tvang og pålæg overfor private forretninger.

Inden afstemningen havde foreningen sendt en email til samtlige medlemmer af statens senat, hvor de gjorde opmærksom på, at de ville bruge afstemningen i deres vurdering af, hvordan de ville anbefale deres medlemmer at stemme næste gang.

Til trods for de slet skjulte trussel valgte senatet med overvældende flertal at gennemføre loven.

”Jeg synes ikke det er et spørgsmål om at indføre en tvang. Jeg synes det er et spørgsmål om at det er det mest humane og mest rigtige at gøre,” siger det republikanske senatsmedlem Richard Montgomery. ”De (sammenslutningen af mindre erhvervsdrivende, red.) siger, at de vil bruge lovforslaget til at bedømme mig på. Jeg har 62.000 mennesker, som vurderer mig på det her; mødre, fædre og børn.”

En anden af senatets medlemmer, republikaneren Tony Shipley siger, at han i bund og grund er imod at tvinge regler ned over hovedet på private erhvervsdrivende, ”men ind i mellem kommer der noget, som åbenlyst er det rigtige at gøre.”

Kilde: www.businessweek.comog www.commercialappeal.com, 08/04/2011