december 29, 2011

Flere og flere får tinnitus

Share

Flere og flere får tinnitus

Ørelægerne får besøg af et stigende antal personer, der lider af tinnitus. Der skal ikke meget til, før det begynder at ringe og hyle for ørerne - ofte kan skaderne opstå efter bare en enkelt koncert.

"Jeg har mange patienter, der har fået tinnitus eller høretab efter popkoncerter," siger professor Doria Maria Denk fra øre-næse-hals kliniken på universitetet i Wien.
Hun opfordrer til, at der bliver skruet ned for lyden ved koncerter, hvor lydniveauet ellers kan komme helt op på 120 dB.

Det samme gør sig gældende i privatlivet:
"Hvis man altid har skruet helt op for sin walkman, kan det ikke komme bag på en, at ørerne en dag har fået nok og man begynder at høre hyletoner," siger hun.

Regelmæssige besøg på diskoteker og natklubber er en anden almindelig årsag til tinnitus og høretab.
Ørelæger i Tyskland har lavet støjmålinger i en række diskoteker, og fandt, at lydniveauet nogle steder svarede til lydtrykket fra en startende jetjager. Især technomusik er hårdt for ørerne. Time efter time med pumpende bas er meget ødelæggende for hørelsen.

Hvis man ikke har lyst til at lade være med at gå i byen og høre høj musik, bør man beskytte sine ører ved at brugeøreværn. Det er vigtigt at man lader øreværnene sidde i, mens man er udsat for høj musik. Når man tager dem ud, stiger lydtrykket i øret voldsomt, selv om det kun er for et kort øjeblik.

Alene i Tyskland lider omkring tre millioner mennesker af tinnitus.

Kilde: www.hear-it.org