juli 02, 2012

Flere midler til tinnitusforskning

Share

Flere midler til tinnitusforskning

Amerikanske forskere får millioner til at se på tinnitus i hjernen.

 

En professor i farmakologi og hans forskerteam ved universitetet i Illinois i USA har fået godt 1 million dollars om året til at forske i tinnitus i hjernen de næste tre år.

Forskerne skal især se nærmere på, hvilken rolle kemikaliet GABA - som findes i hjernen - spiller i forhold til fantomlydene.

Forskerne skal fokusere på den del af hjernen, der kaldes den auditive thalamus; en lille del af den centrale del af hjernen, der ligger tæt på struktuerne i det indre øre i begge sider af hovedet.

"Vi ser på denne struktur, som vi mener er meget vigtig når man skal finde tinnitusrelateret patologi," siger professor Donald Caspary, der er leder af forskningsprojektet.

Tinnitus skyldes ofte at man er blevet udsat for høj støj, men kan også have andre årsager. Der er blandt andet kendskab til mere end 200 forskellige medikamenter, der kan forårsage lidelsen, der som oftest forværres med årene.

Over de senere år er der brugt mange ressourcer verden over på at finde metoder til at lindre, forebygge og behandle tinnitus.

Ved at se næremere på den auditive thalamus håber forskerne at finde frem til det sted i hjernen, der regulerer tinnitussens styrke. Derefter vil de udvikle en behandling i form af medicin.

Kilde: sj-r.com, 25/06/2012