december 29, 2011

Flere får høreapparat i tidlig alder

Share

Flere får høreapparat i tidlig alder

Danske unge udsætter sig selv for så meget larm og støj, at de får brug får høreapparat hurtigere end deres forældre. Det siger professor, dr. med. Therese Ovesen fra øre-næse-halsafdelingen på Århus Sygehus.
"Vi kan beregne os frem til, at de unge kommer til at spare sammen til et høreapparat allerede når de bliver 50, og det er 20 år tidligere end deres forældre," siger hun.

Det engelske døveinstitut RNID offentliggjorde sidste år en undersøgelse, der beviste at 75% af de unge, der jævnligt går i byen, har fået varige høreskader. I England har det ført til en kampagne, der skal få de unge til at bruge høreværn når de går på diskotek.

I Danmark mener formanden for Dansk Medicinsk Audiologisk Selskab, Randi Wetke, at problemet i stedet skal løses ved at skrue ned. "De unges kultur udsætter dem for en stor lydbelastning. Det er vanskeligt at få de unge til at bruge høreværn, og derfor er det tvingende nødvendigt at der bliver skruet ned for lyden," siger hun.

Hos foreningen af danske restauranter og hoteller (HORESTA) opfordrer man de unge til selv at tænke sig om. Formand Eigil Klitgaard mener at foreningen må tage problemet seriøst. "Men man må ikke glemme, at de (unge) kommer på diskoteker og cafeer, fordi de efterspørger påvirkninger af deres sanser. Ellers ville de blive væk," siger han.

Kilde: MetroXpress

  • Tysk krav om støjgrænse på diskoteker.(19/9/2003)
  • Roskilde Festival skruer ned.(16/7/2003)
  • Teenagere får nedsat hørelse.(17/6/2003)