december 27, 2011

Flere bruger ørepropper

Share

Flere og flere danskere investerer i specialfremstilledeørepropper for at slippe for dagligdagensstøj.

Hos et dansk firma, der producerer ørepropper, er salget steget med 30-40 procent i løbet af de sidste tre år. Ørepropperne bliver støbt, så de passer til kundernes ører og ikke er generende at have på.

Tidligere var det især musikere, der købte de specialfremstillede ørepropper (’musikerøreværn’) – men i dag er det lige så ofte mennesker, der bare gerne vil slippe for lyden af larmende naboer, snorkende ægtefæller eller trafikstøj.

Ørepropperne bliver lavet med særlige støjfiltre, der holder uønsket lyd ude, men lader defrekvenser slippe igennem, som skal beholdes. Det betyder, at man for eksempel slipper for voldsomme lyde, men stadig kan føre en almindelig samtale med hinanden uden at skulle råbe.

Priserne på de specialdesignede ørepropper starter ved ca. 900 kroner og kan holde i fem – ti år, bare man husker at rengøre dem en gang imellem.

Mindre kan dog også gøre det, siger Søren Lundgreen, der er salgs- og marketingsdirektør i et dansk ørepropfirma:

”De billige til en tier er udmærkede. Alt, der beskytter øret er godt. Men komforten og kvaliteten er selvfølgelig bedre, når de er speciallavede til ens ører og behov og ikke falder ud i tide og utide eller giver smerter og ubehag. Og sover man med dem hver nat, kan det måske godt betale sig at købe nogle bedre i stedet for at smide dem ud hver dag,” siger han.

Kilde: www.ekstrabladet.dk 16/07/2006