december 29, 2011

Fire års ventetid på høreapparater

Share

Hvis man har brug for ethøreapparat i Storbritannien, kan man risikere at komme til at vente op til fire år på at få det gennem det offentlige system.

Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af den britiske sammenslutning af audiologer.

Den gennemsnitlige ventetid på et høreapparat i England er på 47 uger - ca. 11 måneder, men det er meget almindeligt, at kommende høreapparatbrugere venter meget længere. På en tredjedel af hospitalerne er ventetiden længere end et år.

I både Wales, Skotland og Nordirland er situationen mindst lige så slem - her har mellem 30 og 50 procent af de audiologiske klinikker ventetider på over et år.

Sammenslutningen af britiske audiologer har vendt blikket mod Irland for at finde løsninger på, hvordan de kan komme ventetiderne til livs:
"I Irland får patienterne en kupon, når de har været til høreundersøgelse. Den kan bruges hos hvilken som helst høreapparatudbyder - den fremgangsmåde er både mere økonomisk og meget hurtigere," siger en talsmand for foreningen.

Den britiske brugerforening, RNID, forholder sig dog skeptisk til forslaget. Her er man bange for, at det vil gå ud over kvaliteten i tilbuddene, hvis alle får adgang til at tilpasse høreapparater på lige vilkår.
"Vi er ikke interesserede i at vende tilbage til den tid, hvor patienter ikke fik tilpasset høreapparaterne ordentligt, fordi man ville skynde sig at forkorte ventelisterne," siger Dr. John Low fra RNID.

Mange audiologiske afdelinger siger, at de lange ventelister skyldes introduktionen af digitale høreapparater i det engelske sundhedssystem for fire år siden. Samtidig med at mange høreapparatbrugere ønsker at skifte til de nye apparater, skal afdelingerne også tage sig af nye brugere, der ikke har erfaring med høreapparater.

Kilde: www.hear-it.org

  • Se de danske ventetiderher