december 27, 2011

Fik hørelsen igen i skilift

Share

72-årig mand får hørelsen igen på skiferie i Dolomitterne. Eksperter undrer sig.

Den 72-årige brite Derek Glover var ude for en højst usædvanlig oplevelse, da han for nylig var på skiferie i Italien sammen med sin datter. Efter at have stået på ski i 7000 fods højde en morgen, var han på vej ned ad bjerget i en skilift, da han pludselig hørte et højt smæld.
”Pludselig kom lyden strømmende ind i mine ører igen,” siger Derek Glover, der har brugthøreapparater gennem de sidste 15 år.

Den 72-årige Glover havde pådraget sig ethøretab i sin tid som værnepligtig i den engelske hær for 50 år siden. Han var vant til at skulle koncentrere sig og bruge mundaflæsning når han skulle tale med andre, men pludselig kunne han høre igen.

”Først gik jeg stille med dørene, fordi jeg troede at mit høretab ville vende tilbage. Jeg ville ikke udfordre skæbnen,” siger han. ”Men jeg har fået mine ører undersøgt og min hørelse tjekket. Den er meget bedre end den var før. Jeg har slet ikke brug for mine høreapparater mere.”

David Reid fra den engelske brugerorganisation Deafness Research UK siger i en kommentar til historien, at han aldrig før har hørt om tilfælde, hvor tabt hørelse er genvundet i forbindelse med højdeforskelle.
”Jeg tror desværre heller ikke, Sundhedsvæsnet vil begynde at anbefale skiferier i Dolomitterne i stedet for høreapparatbehandling,” siger han.

Kilde: www.stamfordtoday.co.uk 27/01/2006