december 22, 2011

Fem år bag tremmer for støj

Share

Fem år bag tremmer for støj

Kvindelig barejer fra Barcelona har i årevis ignoreret støjklager og påbud om at skrue ned. Nu kan hun se frem til fem år bag tremmer.

Der er efterhånden blevet tradition for at slå hårdt ned på støjsyndere i Spanien, men den seneste dom for generende støj vækker alligevel opsigt.

En barejer i Barcelona har ignoreret gentagne naboklager og fortsat med at spille høj musik om natten. Det koster hende nu en bøde på knap en halv million kroner og fem år i fængsel.

I retten beskrev naboerne den dunkende musik som tortur, og at barejeren, Maria del Carmen Ahijado, havde skruet så højt op for musikken at hele bygningen rystede. Musikken spillede gerne frem til klokken tre om morgenen, og en af naboerne har måttet søge hjælp mod søvnløshed og deperession.

Barejeren blev stævnet af tre nabofamilier, der hver er blevet tilkendt en erstatning på 17.000 Euro (ca. 125.000 kroner).

Spanien har tidligere sendt larmende barejere i fængsel for at larme; ligesom der før er blevet udskrevet store bøder, men dommen over Maria del Carmen Ahijado er den strengeste der endnu er set.

Den dømte har stadigvæk mulighed for at anke dommen.

Kilde: www.politiken.dk, 16/03/2009