oktober 18, 2013

Fedme hos unge relateret til høretab

Share

Fedme hos unge mennesker gør, at de er mere tilbøjelige til at udvikle høretab end deres ikke overvægtige jævnaldrende.

At være overvægtig som teenager udgør en næsten dobbelt så stor risiko for at udvikle et lavfrekvent høretab som voksen, viser en ny undersøgelse fra Columbia Universitys Medical Center.

Resultaterne viste, at 15,16 % af unge med fedmeproblemer (her defineret som havende et body mass index (BMI ) på over 95 procent) har oplevet et perceptivt høretab . Til sammenligning oplevede kun 7,89 % af de ikke - overvægtige teenagere dette. "Dette er den første undersøgelse, der viser at fedme er forbundet med høretab hos unge mennesker, " siger ledende forsker Anil K. Lalwani.

Regelmæssige hørescreeninger

Undersøgelse har vist, hvordan en tidlig skade i det indre øre kan føre til tab af hørelse, når de unge mennesker med fedmeproblemer bliver overvægtige voksne, fortæller Lalwani, der foreslår hørescreeninger for overvægtige unge mennesker på et regelmæssig basis. "Tidligere forskning har fundet, at 80 % af unge med høretab var uvidende om, at de havde hørevanskeligheder. Derfor bør unge med overvægt modtage regelmæssige hørescreeninger, der gør, at de kan blive behandlet korrekt og dermed undgå kognitive og adfærdsmæssige problemer," afslutter han med at sige.

Kilde: www.hear-it.org