august 13, 2013

Fangerne på UL

Share

Fangerne på UL

Høreforeningen afholdte i denne weekend  deres ungdomslejr for unge ml. 18-35 år for 7. gang. Der var i alt 34 deltagere på UL (Ungdomslejr), som de unge kalder den, og af dem var der 13, der var med for første gang.

Af Katrine Skibsted Bach

UL foregår fra torsdag til søndag og blev skudt i gang med Fangerne på UL, inspireret af Fangerne på Fortet, der for nogle år siden blev vist på TV, hvor der var forskellige udfordringer og opgaver, der skulle løses.

Ashkan T. Rasmussen  på 29 år, arbejder til daglig som maskiningeniør, er med på UL for 6. gang og han synes godt om årets opstart: ” Når man kommer torsdag aften efter arbejde eller skole, så er det svært at starte ud med det faglige. Derfor var dette en bedre måde at ryste folk sammen på. Det giver en god base til de næste to dage til at lære hinanden at kende.”

At turde udfordre sig selv 

Det med at udfordre sig selv er et gennemgående tema på årets UL, hvor et af de faglige oplæg kommer fra Gert Rune, der som 16-årig fik amputeret sit ene ben på grund af kræft og som sidenhen har gennemført en ironman. Han talte til de unge om, at udfordre sig selv og at ens begrænsninger ofte sidder oppe i hovedet. Dette er noget 20-årige Agnete Færch kan nikke genkendende til. Hun er med på UL for første gang og allerede efter det første døgn på lejren har hun fået viden og input, hun kan tage med videre, fortæller hun:” Det giver mig en lettelse, at se at de andre bruger hjælpemidler, hvilket jeg har været for stædig til, så det er noget, jeg vil prøve af, når jeg kommer hjem herfra,” fortæller Agnete, der bor i Odense og skal i gang med uddannelsen til fysioterapeut til februar, og fortsætter: ”Gert Runes oplæg inspirerede mig meget og jeg bliver nødt til at tage nogle af de udfordringer op, som jeg måske bare har lagt til side.”

Netværk blandt ligestillede

Noget andet som Agnete tager med, udover en masse viden og inspiration fra de spændende oplæg, er nye kontakter som hun håber at kunne mødes med efterfølgende. ”Jeg vil gerne snakke med mennesker på mit niveau og opleve ting sammen med dem, som vi har tilfælles. Jeg vil rigtig gerne møde mennesker, der går igennem det samme som jeg og have et netværk med dem,” fortæller hun.

Også for Ashkan er det vigtigt at pleje netværket: ”Jeg er på udkig efter nye venner og muligheden for at netværke med folk, der har de samme udfordringer som jeg, siger han og afslutter med begrundelsen på, hvorfor han er på UL for 6. gang: ”Det er kombinationen af faglighed og det sociale, der gør det så fedt at være her.”