februar 21, 2012

Få ældre amerikanere bruger høreapparat

Share

Få ældre amerikanere bruger høreapparat

En ny undersøgelse viser, at kun hver syvende amerikaner over 50 år med høretab bruger høreapparat.

 

Forskere ved John Hopkins School of Medicine  i Baltimore har foretaget en undersøgelse af ældre amerikaneres brug af høreapparater.

Ved at bruge tal fra nationale amerikanske helbredsundersøgelser og Verdenssundhedsorganisationen WHO har de fundet frem til, at kun 14 procent af de amerikanere, der er over 50 år og har høreproblemer, har valgt at behandle dem med høreapparater.

I alt går man ud fra, at der er ca. 23 millioner amerikanere over 50 år, der har brug for høreapparater, men det er færre end fire millioner, der har et.

En af årsagerne er ifølge Dr. Frank Lin, der står bag undersøgelsen, at fordi høretab er så udbredt blandt ældre, bliver det til et usynligt handicap, som mange vælger at leve med.

Samtidig har mange den opfattelse, at man blot skal sætte et høreapparat i øret for at høre igen. Og når det ikke virker, opgiver mange hurtigt.

”Det kan tage måneder for hjernen at indstille sig til den nye lyd med høreapparater,” siger han.

”Jeg ved ikke hvor mange gange nogen har fortalt mig, at de har købt et høreapparat, brugt det et par uger og så lagt det i skuffen for aldrig at bruge det igen.”

Kilde: www.palmbeachdailynews.com, 17/02/2012 og Archives of Internal Medicine, vol. 172, 13/02/2012