december 23, 2011

Europæere flytter på grund af støj

Share

Europæere flytter på grund af støj

10 millioner europæere flytter hvert år bolig, fordi de er generet af støj. Det er primært støjende naboer, der får folk til at rykke teltpælene op. Det viser en ny undersøgelse.

Halvdelen af Europas befolkning bor i støjende omgivelser, og ca. hver tredje europæer har oplevet at få spoleret nattesøvnen på grund afstøj. Det viser en ny, stor undersøgelse, Noise Report, som firmaet AEG-Electrolux har fået lavet.

Det fremgår af rapporten, at næsten 20 procent mener, at deres naboer støjer for meget. Det resulterer hvert år i, at i omegnen af 10 millioner mennesker flytter for at undgå irriterende larm.

Samtidig har AEG-Electrolux fundet ud af, at hele 40 procent af Europas befolkning mener, at deres egne husholdningsapparater støjer for meget.

Det, der generer europæerne mest rent støjmæssigt, er naboernes musikforbrug, råbende børn og højlydte skænderier. En ud af seks føler sig også generet af naboernes larmende husholdsningsredskaber.

Støjproblemerne er – naturligt nok – størst for de mennesker, der bor i fattige områder med mindre lydisolerede boliger.
Støj fra naboerne bliver beskrevet som ’et alvorligt irritationsmoment’ for 40 procent af franskmændene, 34 procent af tyskerne og 33 procent af spanierne.

En u d af seks europæere i undersøgelsen siger, at den støj, de selv frembringer, går ud over deres livskvalitet.

Rapporten er den største af sin art i europæisk historie. Den dækker ti lande, der tilsammen udgør 85 procent af Europas befolkning.

De ti lande er Østrig, Belgien, Holland, Frankrig, Tyskland, England, Spanien, Italien, Rusland og Norge.

Kilde: Politiken, 05/05/2008

  • Læs hele rapporten (på engelsk) her.