december 07, 2011

Engelsk brugerorganisation vil sætte skub i høreforskningen

Share

Om 10 år skal tinnitus kunne behandles eller forebygges medicinsk. Det er målet med et nyt engelsk initiativ, der bringer videnskab, kommercielle virksomheder og private investorer sammen.

Det er den engelske brugerorganisation RNID (Royal National Institution for the Deaf), der står bag det nye initiativ, hvor målet er at få videnskabsfolk, medicinalfirmaer, investeringsselskaber og private investorer til at gå sammen om at sætte fart på udviklingen af en medicinsk behandling aftinnitus.

RNID, der er en engelsk pendant til Høreforeningen i Danmark, søsatte projektet i slutningen af sidste måned. Med investeringer på adskillige millioner pund, er målet at kunne forebygge eller behandlehøretab og tinnitus effektivt indenfor ti år.

Projektet går i daglig tale under forkortelsen TRIH (Transnational Initiative for Hearing). Det skal identificere lovende nye tilgange til behandlinger og tiltrække investeringer og ekspertise, der kan sætte fart i processen fra laboratoriet til kliniske undersøgelser.

”Høretab og tinnitus øger risikoen for social isolation, depression og for at stå uden arbejde.. Med en befolkning, der bliver ældre og ældre, bliver behovet for at finde en kur eller en behandling kun større,” siger RNIDs forskningschef, Dr. Sohaila Rastan.

”Det store, ubesvarede kliniske behov udgør et attraktivt kommercielt potentiale for investorer og virksomheder, der vil udvikle medicin til at genskabe hørelse eller behandle tinnitus.

Kilde: Medicalnewstoday.com, 23/02/2011