december 27, 2011

Endnu en fængselsstraf for støj

Share

Endnu en fængselsstraf for støj

Restauratør i Barcelona må en tur bag tremmer for at have overtrådt støjgrænserne.

Højesteret i den catalanske hovedstad har idømt restauratøren Dionisio Mestre fire års fængsel for støjforurening fra baren og restauranten ”el Portet”.
Stedet åbnede i 2003 uden at have de nødvendige tilladelser, og Mestre gjorde ikke noget for at forsøge at dæmpe støjen. Byrådet forsøgte tre gange at gribe ind og beordrede stedet lukket, men Mestre valgte at ignorere rådets bestemmelser.

El Portets naboer bar over med larmen i et år, inden de valgte at lægge sag an mod Mestre. Den konstante larm fra maskiner, fester og møder blev ved til de tidlige morgentimer og var ikke til at holde ud.

Udover fængselsstraffen er Dionisio Mestre blevet dømt til at skulle betale 32.000 Euro (knap en kvart million kr.) i kompensation til naboerne og en bøde på 8.640 Euro (ca. 65.000,- kr.). Derudover må han ikke drive hverken restauration eller lignende forretning i tre år.

Fængselsstraffen på fire år er den hårdeste dom nogensinde for støjforurening i Spanien.

”Dommen er en kraftig advarsel til arbejdsgivere, der tror, de kan gøre, hvad der passer dem,” siger anklageren, Luis Gallardo, til avisen El Pais.