december 02, 2013

En ud af otte siger, at de har et høretab

Share

Ifølge en ny undersøgelse, svarer næsten en ud af otte danskere over 18 år ja, når de bliver spurgt, om de har lidt af høretab. 47,8% af dem, der sagde, at de har et høretab bruger høreapparat.

EuroTrak undersøgelsen er foretaget af den schweiziske analysevirksomhed  Anovum i syv europæiske lande samt Japan. Den danske undersøgelse er finansieret af den danske leverandørforening for høreapparater.

Undersøgelsen viser, at 11,9% af den voksne danske befolkning mener, at de lider af høretab - med andre ord, omkring 530.000 mennesker. Af dem bruger 47,8 % høreapparater. Derudfra kan det konkluderes, at omkring 275.000 hørehæmmede i Danmark ikke bruger høreapparater.

Endnu flere har høretab

"Antallet af mennesker med en målbar hørenedsættelse er noget større end, når folk vurderer deres høretab selv. Hvis du måler høretab i stedet for at spørge folk, om de har oplevet høretab , vil antallet af voksne med høretab typisk være omkring en ud af seks eller mellem 15-20%. Dette skyldes, at der kan måles et høretab før man ligger mærke til det, " fortæller generalsekretær Søren Hougaard fra European Hearing Instrument Manufacturers Association ( Ehima ) .

Kilde: Ehima , EuroTrak 2013

Undersøgelsen er tilgængelig på Leverandørforeningen for Høreapparaters hjemmeside.