En svensk historie

Share

Hej og tak for disse herlig informative sider om hørelse.
Sidder og læser indlæg fra Joan Nydal som på en rigtig god måde beskriver den situation, jeg selv stod i for få år tilbage. Jeg er i dag 41 år gammel og har brugt høreapparater i godt og vel 3 år nu, og er helt afhængig af dem i hverdagen.

Jeg brugte ganske lang tid på at finde andre i min egen aldersgruppe - navnlig i den periode fra jeg fik at vide, at jeg måtte begynde at bruge høreapparater, til jeg faktisk også gjorde det. Manglede kontakt med andre i samme aldersgruppe som kunne give mig en form for anerkendelse af, at det ikke var noget specielt at være 38 år gammel og tunghør. Jeg fandt aldrig nogen på min egen alder (boede dengang i Norge), og bruger af og til lidt tid på internet for at se, om jeg kan finde andre erhvervsaktive, som man kan dele erfaringer med.
I den branche, hvor jeg jobber, anses det som værende umuligt at kunne jobbe med et høreproblem, da 90% af arbejdsdagen går med til kommunikation med andre mennesker, men jeg har valgt at fortsætte, så længe jeg kan hænge med.

Jeg boede indtil for en måned siden i Sverige, hvor jeg fik en utrolig god støtte fra høreklinikken i Vänersborg (NÄL). De brugte vældig meget tid på at finde frem til både apparater og FM udstyr, som gjorde det muligt for mig at både beholde job og selvfølelse.

Nu er jeg imidlertid flyttet til endnu et nyt land - Finland - og det var måske at sætte listen lidt for højt ;-) Et land med et sprog, som er vanskelig tilgængeligt selv for en normalt hørende, ja så bliver det jo ikke lettere når man hører dårligt. Men jeg har nu valgt at forsøge mig - så får jeg hellere finde løsninger når problemerne opstår. Men i situationer som den, jeg selv har brakt mig ud i, havde det været godt med en kontakt til andre arbejdsaktive mennesker - for der må være mange af dem, og som sikkert alle har fundet løsninger på daglige problemer, som vi alle ville kunne have glæde af.

Jeg håber at denne hjemmeside vil kunne bidrage til at flere arbejdsaktive hørehæmmede kommer frem i lyset, og i en eller anden form kan være med til at gøre livet lettere for alle.

Mvh Steen B Nielsen

Hej Steen,

Jeg synes, det er flot, at du vover dig ud på de finske jagtmarker! Jeg håber dog, dine nye kolleger taler et fornuftigt svensk - men det gør de fleste finner jo. Jeg har selv nogle gode venner i det finske, og når først man lige 'fanger' accenten, går det faktisk ganske godt. Men husk, det kræver energi at lytte - især, når der er sprogbarrierer - så tillad dig selv at sige fra, hvis du bliver træt og sørg for, at dine omgivelser ved, at du har et høreproblem.
Held og lykke med det!

Mange hilsner
Lotte