december 07, 2011

Elendig akustik i musiksale

Share

Elendig akustik i musiksale

Flere steder i landet har nye bygninger, der er konstrueret til musik, så dårlig akustik, at der skal bygges om for hundredetusindvis af kroner.

Det skulle ellers have været så godt i Aalborgs nye kulturelle flagskib, Nordkraft, der åbnede sidste år med både teater- og koncertsal, biograf og en række andre kulturtilbud

Men akustikken i teatersalen er så ringe, at Teater Nordkraft måtte installere 100 baller Rockwool i teatersalen inden premiereforestillingen ”Nordkraft” i sidste måned.

Udover rungende akustik mellem teatersalens betonvægge, er teatret plaget af dårlig lydisolering. Ovenover teatersalen ligger der en stor gymnastiksal; og når gymnaster og boldspillere giver den gas, bliver de dramatiske højdepunkter i teatrets forestillinger forstyrret af lyden af løbende fødder og hoppende bolde.

En forbedring af akustikken vil koste omkring 300.000 kroner, mens en forbedring af lydisoleringen formentlig vil være væsentligt mere bekostelig for bygherren – Aalborg Kommune.

I Sydvestjylland giver akustikken også problemer. I 2010 stod Billund Musik- og Kulturskoles nye bygninger færdige. De havde kostet 5,6 millioner at bygge, men allerede efter et år står det klart, at der skal laves ændringer for ca. 300.000 kroner.

Årsag: akustikken i koncertsalen er så dårlig, at den ikke egner sig til at spille musik i.

Kilder: dr.dk, 26/01/2011 og jv.dk 13/02/2011