april 11, 2018

DTU-forskning fokuserer på skjult høretab

Share

Trafik, musik og andre høje lyde i vores dagligdag kan medføre nerveskader i øret, som ikke opdages ved en almindelig klinisk høretest. Derfor har Danmarks Tekniske Universitet, DTU, sammen med blandt andre Harvard Medical School søsat et nyt forskningsprojekt med fokus på netop disse skjulte høretab.

DTU-forskning fokuserer på skjult høretab

Problemet med skjulte høretab er støt stigende. Ifølge WHO risikerer 1,1 milliard teenager og unge voksne at få høretab eller tinnitus på grund af de mange høje hverdagslyde, vi ikke kan undgå at støde på i dag.

Det voldsomme omfang betyder også, at der bliver sat ind fra mange forskellige sider i det nye forskningsprojekt, der udover DTU og Harvard Medical School blandt andre involverer en forskningssektion på Hvidore Hospital, som skal gennemføre MR scanninger af hørenerven og hørestrukturer.

- Når vi har afdækket, hvordan hjernen reagerer på beskadigelsen af ørets synapser, vil vi også kunne udvikle en metode, som kan måle skjult høretab på et tidligt stadie. Og når først metoden til at sikre en korrekt diagnose ved hjælp af en test er på plads, vil andre kunne arbejde videre med at udvikle medicin til at afhjælpe høretabet, siger professor og projektleder Torsten Dau fra DTU Elektro til dtu.dk.