Dræn

Share

6/11/2003:
Hej

Min datter havde en mellemørebetændelse for nogen tid siden og i forbindelse med et besøg hos en ørelæge fandt denne en smule vædske i mellemøret og "trykprøvede" hende. Han ordinerede noget efedrin 2*dagligt i en uge med 2 ugers interval og bad os komme igen til Januar m.h.b. på evt. indlæggelse af dræn i øret.
Jeg vil for atlt i verden ikke have at min datter skal gennemgå noget sådant, medmindre det er helt nødvendigt.
Hun har et meget flot og veludviklet sprog. Måske siger hun "hva" lidt ofte og råber lidt indimellem, men gennerelt kan hun høre hvad man siger også med dæmpet stemme.
Hvad vil en evt. konsekvens være af at undlade at indlægge dræn, såfremt ørelægen til Januar anbefaler dette? (vi antager at hun ikke får flere mellemørebetændelser med korte intervaller).
Kender i andre metoder til at fjerne vædske fra ørene? (alternativ medicin el.lign.)?

Venligst

/Jan Vejling

Kære Jan Vejling.

Mange tak for dit brev til hoerelse.info og undskyld ventetiden på svaret.
Grunden til at Jeres ørelæge foreslår at I skal vente 3 måneder før din datter får dræn i øret er, at langt de fleste tilfælde af væske i mellemøret forsvinder af sig selv.
Hvis vædsken medfører en længerevarende hørenedsættelse, kan man behandle med et høreapparat indtil væsken forsvinder.

Vi kender ikke umiddelbart til andre metoder til at fjerne væske i mellemøret. Vanddrivende tabletter har ikke nogen effekt. Vi har heller ikke kendskab til alternativ medicin, der kunne hjælpe. Vil du vide mere om alternativ medicin, kan vi anbefale at du tager kontakt tilVidens- og Forskningscenter for Alternativ Behandling, der hører under indenrigs- og sundhedsministeriet.

Vi håber du er tilfreds med svaret. Ellers er du meget velkommen til at kontakte os igen.

Med venlig hilsen

hoerelse.info