december 27, 2011

Dollars til forskning i aldersbetinget hørenedsættelse

Share

Dollars til forskning i aldersbetinget hørenedsættelse

Amerikansk Universitet bruger millionbeløb på forskning i årsagerne tilaldersbetinget hørenedsættelse. Forskerne håber, resultaterne vil være med til at forebygge eller formindske høreproblemerne blandt ældre.

Pengene – 6,9 millioner dollars (godt 40 millioner kroner) - bliver givet over fem år til tre forskningsprojekter, der skal undersøge ældningsprocesserne idet indre øre. Projekterne foregår ved universitetet i Michigan.

”De tre projekter har høj sandsynlighed for at kunne give interessant nye indblik i, hvordan cochlea bliver påvirket med alderen og hvordan aldersbetinget høretab opstår,” siger professor Richard Sienna i en pressemeddelelse.

”Hvis vi finder ud af mere om, hvordan generne påvirkerhøretab sent i livet, har vi mulighed for at udskyde høretabet med alderen eller helt forebygge det,” siger han.

Undersøgelser viser, at aldersbetinget høretab rammer et stigende antal mennesker når de bliver ældre. Omkring 44 procent lider af et betydeligt høretab når de bliver 69 år. Antallet stiger til 66 procent af de 79-årige og 90 procent af alle, der er 80 år eller ældre.

”Aldersbtinget høretab er noget, der rammer os alle. Det påvirker ikke bare de, der bliver ramt af høretabet, men også deres familier og venner, som kæmper for at kommunikere med dem,” siger professor Jochen Schacht, der er chefforsker for projekterne.

Kilde: www.hear-it.org