juli 05, 2017

Dobbeltsidet tinnitus kan være arveligt

Share

Ny svensk forskning viser, at dobbeltsidet tinnitus kan have genetiske årsager, hvilket betyder, at nogle typer af lidelsen kan være arvelige. 

Dobbeltsidet tinnitus kan være arveligt

Man har tidligere ment, at tinnitus udelukkende opstod på baggrund af miljømæssige faktorer, men det faktum sætter ny svensk forskning nu et stort spørgsmåltegn ved. Forskere fra Karolinske Insitutet i Sverige har nemlig dokumenteret, at dobbeltsidet tinnitus kan være genetisk betinget og derfor også arveligt. Særligt blandt mænd.

I første omgang lagde forskerne ellers ikke mærke til noget usædvanligt, da de undersøgte en mulig sammenhæng mellem tinnitus og arvelighed. Først da man grupperede tinnitustilfælde i enkelt- og dobbeltsidede og samtidig opdelte i køn, blev sammenhængen tydelig.

- Dette resultat er overraskende og uventet, fordi det viser, at tinnitus ikke udelukkende er forårsaget af miljømæssige faktorer. Der er en genetisk påvirkning i forhold til dobbeltsidet tinnitus, der er mest udtalt blandt mænd, forklarer Christopher R. Cederroth fra Karolinska Institutets Department of Physiology and Pharmacology.

Det opsigtsvækkende studie er lavet på baggrund af data fra 10.000 tvillingepar i det svenske tvillingeregister. 

 

Kilde: hear-it.org